Barcode scanner voor iedere omgeving

Het soort bedrijf waarin de scanner wordt gebruikt, is van groot belang, omdat dit bepaalt welk type scanner het meest geschikt is.

Scanners worden gebruikt in diverse sectoren waaronder: Magazijnen (warehousing/DC), gezondheidszorg (healthcare), detailhandel (retail), industrie (industrial) of voorraadbeheer (stock management).
Om te kunnen voldoen aan de specificaties per sector zijn de scanners verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder: 1D of 2D scanners, standaard of vergroot bereik (extended/long range), vaste montage (fixed mount) of een draagbare (wearable) variant.

Neem gerust contact met ons op als u opzoek bent naar een scanner voor een specifieke situatie of als u vragen heeft.

Verhuur

Naast de verkoop van scanners bieden wij ook de mogelijkheid tot het huren van een scanner, we hebben diverse modellen in ons assortiment variërend van klein formaat scanners (OPTICON PX-20 en OPTICON OPN-2001) tot aan een handheld met of zonder pistolgrip (Datalogic Joya Touch 22 of Newland MT90). Voor meer informatie zie onze verhuur pagina.

Datalogic Gryphon GM4500 scanners

Welk type scanners zijn er?

Er is veel keuze in de wereld van scanners, het eerste en belangrijkste is het type scan engine dat u gaat gebruiken.

Dit zijn de 3 belangrijkste soorten scan engines die gebruikt worden:

– (1D) Laser

Een straal wordt uit de laser scan-engine geschoten en leest de barcode, het lezen van de barcode vindt plaats door een bewegende spiegel die ervoor zorgt dat de straal over het oppervlak gaat waarnaar deze is gericht.
De laser kan alleen in een rechte lijn lezen en vertaalt de reflecties van de barcode in een digitaal signaal. Een laserscanner kan alleen 1D (eendimensionale) barcodes lezen.
Dit soort engines kunnen in elke omgeving worden gebruikt, maar zullen vooral in de detailhandel worden gebruikt.

– (1D) Linear Imager

Het grootste verschil met de laser scan-engine is dat de lineaire imager een foto maakt van de barcode met behulp van een CCD (Charged Coupled Device) of LED-scanner. Het voordeel van deze  sensor is dat hij beschadigde of slecht geprinte barcodes beter kan lezen dan een laserscan engine. Een lineaire imager kan 1D (eendimensionale) barcodes lezen. De lineaire imager zal hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt in industrieën zoals voorraadbeheer, detailhandel of voor het verzenden en ontvangen van goederen.

– (1D & 2D) Area Imager

De 2D Area Imager is de snelste engine van de 3 soorten scan-engines waar we het over hadden. Het kan beide soorten barcodes (1D en 2D) lezen en kan dit vanuit elke richting (omnidirectioneel). Dit type imager is in staat om rechtstreeks vanaf het scherm van een mobiele telefoon te scannen, bijvoorbeeld kaartjes in de bioscoop. De Area Imager is ook geschikt voor (extra) lange afstand scannen, bijvoorbeeld in een magazijn met hoge palletstellingen. De 2D Area Imager is de meest veelzijdige en toekomstbestendige scanengine die je kunt gebruiken!

Datalogic Honeywell M3 Mobile Newland OPTICON Zebra logos