Welke soorten labels zijn er?

De wereld van bedrukbare labels is behoorlijk divers, door onze jarenlange ervaring met printers en labels kunnen wij voor vrijwel elke situatie het juiste type label aanbieden.

De meest gebruikte labels zijn:

Direct thermische labels:
Dit voordelige type label wordt meestal gebruikt als verzendlabel, vanwege de print techniek (hitte) is het niet geschikt voor langdurig gebruik.
Direct thermische labels worden ‘geprint’ door warmte op het label aan te brengen, er is geen lint (ribbon), inkt of toner nodig.

Thermische transferlabels:
De thermische transferlabels gebruiken een ander soort technologie, ribbons (linten). De ribbon wordt op het label aangebracht met behulp van warmte van de printkop. Er zijn verschillende soorten ribbons, wax, resin of wax-resin. Door de ribbontechniek is dit label geschikt voor vele situaties zoals koude opslag, gevaarlijke stoffen of farmaceutische producten.

RFID-labels (Radio-frequency identification):
Het RFID-label bevat een kleine antenne, die wordt geactiveerd wanneer het label wordt afgedrukt op een printer waarop een RFID-module is geïnstalleerd. Dit soort labels wordt over het algemeen toegepast in situaties waar veel goederen tegelijkertijd binnen komen of worden verstuurd, bijvoorbeeld in de kledingindustrie. Een andere situatie waarin het RFID-label van pas kan komen, is voor beveiligingsdoeleinden, je kunt hierbij denken aan artikelen die een hoger risico hebben om gestolen te worden. Door deze te beveiligen met een RFID-label zal het alarm af gaan wanneer het wordt meegenomen zonder dat het alarm is gedeactiveerd.

Polsbandjes:
De laatste categorie ‘labels’ zijn de polsbandjes. Er zijn veel verschillende soorten, papier, vinyl, siliconen of RFID polsbandjes. Ze variëren in gebruik, van eenmalig (papier) tot langdurig (siliconen) voor elke situatie is er een passend polsbandje.

Uiteraard verkopen wij ook de corresponderende printer(s) voor alle type labels.
Mocht je meer willen weten over de verschillende type labels neem dan gerust contact op.

Verschillende soorten (custom) labels die JNC Service BV kan leveren

Maatwerk oplossingen

Hoe kun je opvallen in deze snelle wereld?

Onze klanten zijn constant bezig om zich te onderscheiden en dat doen wij ook graag. Het wordt steeds moeilijker om uniek te zijn binnen een segment. Soms kan een kleinigheid al het verschil maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze op maat gemaakte oplossingen. We hebben verschillende klanten die hun eigen soort label gebruiken, in een specifieke maat en kleur om net even anders te zijn dan hun concurrenten. Als u op zoek bent naar een op maat gemaakt label neem dan gerust contact met ons op met uw vraag.