Tuincentrum Osdorp stapt over op Datalogic Memor 11

Schot in de roos voor tuincentrum

Al jaren vertrouwt Tuincentrum Osdorp voor haar scanners op de expertise en het eerlijke advies van JNC Service uit Houten. Voor de webshop fulfilment in het nieuwe warehouse adviseerde JNC onlangs de Datalogic Memor 11. Opnieuw een schot in de roos, blijkt tijdens een bezoek aan het tuincentrum.

Osdorp lag nog echt in de polder, toen Hen Ottenhof in 1960 een bloemkwekerij begon. Op dezelfde locatie waar nu Tuincentrum Osdorp ligt. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door Hens zoon Ruud, en is het tuincentrum uitgegroeid tot een one-stop-shop voor voornamelijk particulieren, maar ook voor hoveniers. Met een verkoopruimte van 16.000 vierkante meter en een assortiment van meer dan 30.000 artikelen, vinden liefhebbers en professionals altijd wat ze zoeken. Of het nu bloemen, planten, tuinmeubels, barbecues of tuingereedschap betreft; Tuincentrum Osdorp levert het.

“Zo’n jaar of tien doen we dat ook via onze webshop”, vertelt Hans Schaafsma, systeem- en applicatiebeheerder bij Tuincentrum Osdorp. “Booming business”, weet hij. Mede dankzij de beperkingen tijdens de pandemie zag Tuincentrum Osdorp de online omzet jaar op jaar verdubbelen. Op piekdagen worden er zo’n 500 webshop-orders verzameld en verzonden. Dat gebeurde tot voor kort in het tuincentrum, tussen het winkelend publiek. “Met veel extra handling, dubbel werk en onnodige stress tot gevolg”, weet Schaafsma. “Om dat proces efficiënter in te richten hebben we onlangs een eigen magazijn in Aalsmeer betrokken. Puur voor de webshop fulfilment.”

Voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen in dat nieuwe magazijn leverde JNC Service Datalogic Memor 11 scanners. “We vertrouwen al jaren op hun expertise en eerlijke advies”, licht Schaafsma toe. “En het is niet de eerste keer dat zij Datalogic adviseren. Ook hier in het tuincentrum werken we al jaren naar volle tevredenheid met Datalogic scanners.” In 2018 werden de eerste scanners geleverd; zo’n 30 Datalogic Joya Touch scanners. “Een prima instapmodel. Betaalbaar en een – zeker voor die tijd – moderne Android versie. Bovendien sprak het formaat ons destijds enorm aan”, aldus Schaafsma.

De scanners bleken al snel een schot in de roos. Een jaar later besloot Tuincentrum Osdorp meer scanners aan te schaffen. Ondanks het succes van de Joya Touch, viel de keuze dit keer op de Datalogic Memor 10. “Vergeleken met de Joya Touch heeft de Memor 10 een veel groter display. Ook is de resolutie beduidend hoger en is de scanner sneller”, legt Schaafsma uit. “Beide scanners zijn een bedrijfszekere oplossing gebleken, die we tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier gebruiken.”
En hoewel de tevredenheid groot is, stapt Tuincentrum Osdorp met de jongste uitbreiding toch over op de Datalogic Memor 11. “In de huidige markt is dat één van de beste opties”, stelt Schaafsma. “Een robuuste, betrouwbare en nog steeds zeer betaalbare scanner.”

Een van de belangrijkste voordelen van de Memor 11-serie van Datalogic is de superieure scanprestatie. De hoogwaardige scanner stelt gebruikers in staat om snel en nauwkeurig gegevens vast te leggen. Ook als er weinig licht is.
De Memor 11-serie wordt geleverd met een snelle Octa-Core processor die tot 2,3 GHz draait. “Hij is zelfs nog sneller dan zijn voorganger. In amper drie seconden is de scanner volledig opgestart”, weet Schaafsma. In combinatie met de 4 GB onboard RAM-geheugen kunnen meerdere applicaties tegelijk worden uitgevoerd; zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Net als de Memor 10 maakt de Memor 11 draadloos laden mogelijk. “Dat bevalt ons echt super goed. We hebben geen kabels meer nodig en er zijn geen contactpunten die smerig kunnen worden door bijvoorbeeld potgrond. De accu kan bovendien eenvoudig worden vervangen; zonder dat de gebruiker de scanner hoeft uit te schakelen.” De Memor 11 biedt bovendien Smart Battery Management. Hiermee kan de levensduur van de accu met maximaal 20% worden verlengd.

Verder ondersteunt de Datalogic Memor 11 tot Android versie 13 en hoger. Daarmee zijn we verzekerd van een toekomstbestendige oplossing en van de juiste support. Dit is weer een stap vooruit. Wij houden niet van achteruitgang.”
Een ander belangrijk voordeel is, dat er geen onnodige extra kosten gemaakt hoefden te worden voor accessoires. Alle accessoires, zoals de cradles, zijn honderd procent compatible met de Memor 10.

In totaal gebruikt het tuincentrum nu meer dan 70 scanners. “Allemaal Datalogic en allemaal geleverd door JNC Service”, weet Schaafsma. “Die combinatie bevalt ons uitstekend. De scanners zijn perfect. En de service is simpelweg super.” Op alle scanners draait een eigen app van Tuincentrum Osdorp. De app biedt onder andere ondersteuning bij het verzamelen van de webshop orders en het koppelen van de elektronische schapkaarten aan artikelen. “Uiteraard hebben we door JNC laten testen of die app ook probleemloos op de Memor 11 werkt. Dat bleek het geval en een dag later hadden we de nieuwe scanners al in huis. Ook dát is service”, besluit Schaafsma.

Benieuwd of wij ook iets voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.